Hagen snoeien

Het snoeien van hagen als buxus, beukenhaag, haagbeuk, liguster, laurier etc... kan vanaf half mei weer gebeuren. Afhankelijk van het weertype kan dit wellicht ook eerder of later zijn. Snoei bij voorkeur niet in de volle zon, dit kan verbranding veroorzaken.

Enkele zaken om rekening mee te houden:

  1. zorg voor scherp en goed verzorgd snoeigereedschap. Hiermee maakt u het knippen van uw haag een stuk makkelijker en loopt de plant zo min mogelijk schade op van uw werk.
  2. Doe altijd eerst de beide zijkanten van de haag, daarna de bovenkant.
  3. Ben niet te bang om te snoeien. Haagplanten zijn erg sterk en kunnen een stevige snoei goed aan. Natuurlijk is de duur van het herstel afhankelijk van de diepte van snoeien.
  4. Coniferen nooit in het dode hout snoeien, dit loopt niet goed meer uit en zal blijvende schade leveren. mEr zijn een paar uitzonderingen op deze regel echter voor de veiligheid de snoei aan de oppervlakte beperken.
  5. Buxus alleen snoeien bij bewolkt weer, de gesneden bladeren zorgen voor een extreme verbranding en herstel laat hierna lang op zich wachten.
  6. Snoei met regelmaat, beukenhaag, haagbeuk en liguster in mei en september. Taxus kan vanaf half mei t/m half oktober gebeuren. 
  7. Groenafval van de taxus kan ingeleverd worden voor de prductie van medicijnen tegen Kanker. Dit is een initiatief van de TAXUS TAXI STRIJD TEGEN KANKER

Taxus snoeien voor het leven

 

Contact

KANTOOR- EN POSTADRES
Bout Groen Beheer
Dr. Guepinlaan 3
4032 NH  Ommeren
T: 06-50253321
E: info@boutgroenbeheer.nl

WERKPLAATS
Dr. Guepinlaan 3a
4032 NH Ommeren

KvK-nummer 52879828
BTW-nummer NL176680780B01

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Hoveniersbedrijf Bout Groen Beheer