TAXUS TAXI STRIJD TEGEN KANKER

Geschreven door Menno Bout op .

Stichting Taxus Taxi is gevestigd in Boxmeer en bestaat sinds 2009. Sinds het ontstaan zijn we jaarlijks gegroeid en hebben we steeds meer plaatsen en gemeenten kunnen en mogen bereiken. Onze grens is globaal gezien van Utrecht tot Eibergen in de Achterhoek en van Breda via Eindhoven naar Weert, Venlo en langs de Duitse grens omhoog weer tot de Achterhoek. Stichting Taxus Taxi bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme en betrokkenheid inzet om taxussnoeisel in te zamelen voor de wereldwijde ‘strijd tegen kanker’.

 Het enorme enthousiasme van mensen die het initiatief wilden steunen, zorgde voor een zeer succesvol eerste jaar. Inmiddels is Taxus Taxi uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare stichting, dat trots is op het behaalde resultaat. Mede door het inleveren van uw taxussnoeisel is Taxus Taxi in staat iets bij te dragen in de ‘strijd tegen kanker’.

TAXUS HAAG

Taxus Baccata (venijnboom) behoort tot de inheemse naaldbomen en wordt in Europa met name als haagplant gebruikt. Dit is vooral te danken aan de (positieve) eigenschappen van taxus. Zo blijft hij het hele jaar groen, heeft hij weinig last van ziektes en is hij gemakkelijk te snoeien.

TAXUSSNOEISEL ALS MEDICIJN

Naast de sierlijke uitstraling heeft taxussnoeisel ook een geneeskrachtige werking. Al in 1963 ontdekten wetenschappers van het National Cancer Institute in de Verenigde Staten dat verschillende taxussoorten anti-tumoractiviteiten vertonen. Het duurde hierna nog een aantal jaren voor men de exacte werking van de stof paclitaxel in kaart had gebracht.
Uiteindelijk stelde men vast dat paclitaxel zich richt op de delende cellen van een tumor en daardoor de deling van cellen tegengaat. Het geneesmiddel tegen kanker met de werkzame stof paclitaxel kreeg de commerciële naam taxol, daarmee is het één en dezelfde stof, en werd met succes in de medische wereld geïntroduceerd.

KWALITEIT TAXUSSNOEISEL

Taxussnoeisel is alleen tot medicijn te verwerken als het jong en zuiver is. Uit snoeisel dat verontreinigd is door zand, steen, blad of hout kan geen taxol gewonnen worden. Bovendien bevatten alleen de jonge eenjarige scheuten (de groene delen van de taxus) de werkzame stof taxol. Het is daarom heel erg belangrijk dat u alleen jong en zuiver taxussnoeisel verzamelt en aanbied.

BEWAREN TAXUSSNOEISEL

Het taxussnoeisel bevat veel vocht dat na het snoeien van de taxus probeert te ontsnappen. Vooralsnog is dat geen probleem, maar wanneer het taxussnoeisel opgesloten wordt zet het vocht zich om in warmte. Op dat moment is er sprake van broei. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stof uit het taxussnoeisel verloren gaat en het niet meer bruikbaar is.
Bewaar uw taxussnoeisel luchtig en wanneer mogelijk op een plek in de schaduw. Om het bewaren van het taxussnoeisel gemakkelijker te maken kunt u via het aanvraagformulier op onze website een gratis Taxus Taxi Tas aanvragen.


 

Bout Groen Beheer doet ook mee in de strijd tegen kanker

Bout Groen Beheer doet ook mee aan de strijd tegen kanker en snoeit in de periode van 15 mei t/m 15 oktober 2016 tegen een gereduceerd tarief de taxus hagen van haar klanten. Slechts €5,50 euro per strekkende meter en geen kosten voor het afvoeren van het snoeiafval. Indien u van deze actie gebruik wenst te maken gelieve dit via onze contactpagina aan ons kenbaar te maken.

 

Tags: taxus Taxus Taxi Snoeien onderhoud

Contact

KANTOOR- EN POSTADRES
Bout Groen Beheer
Dr. Guepinlaan 3
4032 NH  Ommeren
T: 06-50253321
E: info@boutgroenbeheer.nl

WERKPLAATS
Dr. Guepinlaan 3a
4032 NH Ommeren

KvK-nummer 52879828
BTW-nummer NL176680780B01

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Hoveniersbedrijf Bout Groen Beheer