De winter staat op de loer

Geschreven door Menno Bout op .

Het is weer bijna winter. De eerste speldenprikken in de weersverandering zijn voelbaar. De winter is een periode bij uitstek om uw tuin eens onder handen te nemen.

Veel werkzaamheden in de tuin kunnen in de winter gewoon doorgaan, dit zolang het overdag niet vriest en de vorst nog niet in de grond zit. Natuurlijk snappen we allemaal dat wanneer er sneeuw komt te vallen en het eis op de sloten ligt er weinig in de tuin te beleven valt. maar daar tussendoor......

Wat kunt u zoal doen in de tuin:

  • Bemest de perken en het gazon voor de laatste keer van het jaar. Strooi nog een klein beetje kalk over het gazon. Beplanting en gras zal beter bestand zijn tegen de winter als er voldoende voeding in de grond aanwezig is.
  • Snoei fruitbomen in de winter, de sapstroom staat nu stil en de bomen worden nu niet belast met bloedende wonden.
  • Ruim het gevallen blad op. Maar laat hier en daar wel iets liggen. Dit is prettig voor de dieren in de tuin. Tevens zijn bladeren een vorm van natuurlijke mest.
  • Maak de bestrating schoon en loop de borders na op aanwezig onkruid. Verwijderen van onkruiden in de winter geeft in het voorjaar een prettige start van de tuin.
  • Haal uw tuinslangen binnen en koppel eventuele pompen los en zet ze binnen.
  • Planten in potten kunnen ingepakt worden of binnen gezet worden.

Kortom er is werk zat te doen in de tuin.

 

Heeft u hulp nodig met het winterklaar maken van uw tuin? Wij zijn u graag van dienst. Voor onze nieuwe klanten hebben we een prettige kortingsactie voor de maand december.

Najaarsonderhoud van uw tuin 

 

Contact

KANTOOR- EN POSTADRES
Bout Groen Beheer
Dr. Guepinlaan 3
4032 NH  Ommeren
T: 06-50253321
E: info@boutgroenbeheer.nl

WERKPLAATS
Dr. Guepinlaan 3a
4032 NH Ommeren

KvK-nummer 52879828
BTW-nummer NL176680780B01

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Hoveniersbedrijf Bout Groen Beheer